STRESSBEHANDLING

Har du brug for stressbehandling? Mangler du overskud og er træt? Har du svært ved at huske eller bliver lettere irriteret? Mange går med stresssymptomer uden at håndtere dem. Gør noget ved dine symptomer inden de invaderer dit liv! Har du mere end 5 af nedenstående symptomer, vil jeg anbefale dig at gøre noget ved din stress allerede i dag! 

 • Træthed
 • Hovedpine
 • Muskelspændinger
 • Ondt i maven
 • Uro i kroppen
 • Sveder mere
 • Forhøjet blodtryk
 • Hjertebanken
 • Trykken for brystet
 • Ildebefindende
 • Hukommelsesproblemer
 • Nedsat koncentrationsevne
 • Mister overblikket
 • Svære ved at træffe beslutninger
 • Nedsat tolerance
 • Manglende overskud
 • Mere bekymret
 • Mere følsom
 • Tristhed
 • Angstfølelse uden grund
 • Søvnproblemer
 • Svære ved at tage sig sammen til at gøre noget
 • Mere irritabel
 • Isolerer sig (fravælger sociale aktiviteter)
 • Forandringer i spisevaner (spiser mere/mindre)
 • Øget forbrug af livsnydelser (alkohol, cigaretter, kaffe, cola, slik, fastfood

Har du mange eller kraftige symptomer, vil jeg anbefale dig, at finde den stressbehandling, som passer til dig. Mange tror at de hurtigt og effektivt kan behandle deres egen alvorlige stress. Erfaringen viser, at du kan komme af med din stress langt hurtigere og få det godt igen, hvis du får professionel hjælp. Vil du tage den lange vej eller ønsker du at drage nytte af andres gode erfaringer?  Du er velkommen til uforpligtende at ringe til mig på tlf. 6070 9505 og få råd og vejledning.

Har du derimod få eller lette stresssymptomer kan din indsats gøre en forskel. Mange kan selv reducere deres symptomer betydeligt.  Se f.eks. 10 gode råd til stresshåndtering her.

Effektiv stressbehandling er svært at finde!

Hvem får lov til at behandle noget så afgørene som din stress?

Jeg er psykolog  med mange års erfaring med stressbehandling og kendskab til arbejdsvilkår gennem mine 15 år som HR chef og konsulent. Som universitetsuddannet med et hav af relevant efteruddannelse, er jeg optaget af høj faglighed og professionalisme. Stressbehandling skal have effekt og skal gøre en forskel for dig! Erfaringen viser desværre, at ro alene eller generelle online kurser sjældent forløser al din stress. Fokus skal ændres og den holistiske behandling af stress skal rettet mod dine specifikke behov.

Jeg arbejder målrettet med at forløse årsagen/årsagerne til din unikke stress. Findes årsagen på arbejdet, i familien eller i din personlige bagage og mønstrer, så har jeg erfaring og redskaberne til effektivt at håndtere dette sammen med dig.

Mange har desuden gavn af hjælp og støtte til at strukturere, prioritere og planlægge hverdagen lidt anderledes i en stressramt hverdag på arbejdet eller hvis du er sygemeldt. Enkle redskaber kan gøre en kæmpe forskel!

Jeg hjælper også gerne med dialogen med arbejdspladsen, der godt kan være vanskelig at håndtere, når man har stress. Der bygges bro til arbejdspladsen, hvilket har stor betydning for at undgå sygemeldinger og den succesfulde vej tilbage på arbejdet efter en sygemelding. Min erfaring viser desuden, at dette forebygger risikoen for at stressen vender tilbage. Alle mine forløb inkl. således en målrettet plan for hvordan du kommer tilbage på arbejde igen, hvis du er sygemeldt!

Stressbehandling

Forløser stress i krop og sind

Stress er desværre ikke kun lokaliseret i hovedet og i dine tanker. Kropslige stresssymptomer er mere reglen end undtagelsen. Når de traditionelle former for stressbehandling hos psykologer og stresscoaches udelukkende behandler den mentale del af stress, oplever mange, at de kropslige aspekter af stress ikke forsvinder.

I min stressbehandling kombinerer jeg samtale- og kropsterapi, hvormed både de mentale og de kropslige stresssymptomer håndteres. Jeg forløser  stress i tanker, følelser og krop og lærer mine kunder stressreducerende redskaber, der er brugbar i en travl hverdag. Jeg skal gøres overflødig ?

Derfor har jeg succes med at få stressede medarbejdere til at få det godt igen. Hvis de har været sygemeldte komme mange tilbage på arbejde i løbet af 5-6 uger. Jeg ved min behandling af stress virker og tilbyder derfor tilfredshedsgaranti:

Stressbehandling

Stressbehandling med garanteret effekt

– Ingen effekt  → ingen betaling!

Som psykolog og erfaren stressbehandler garanterer jeg, at min stressbehandling virker! Mange kan mærke en forskel allerede efter 1. samtale. Mærker du ikke den ønskede effekt efter første behandlingen, så er samtalen gratis! Så test mine evner allerede i dag. Du har intet at miste…. andet end din stress 🙂

Det der gør min behandling af stress gavnlig for mange!

Det, som gør min stressbehandling effektfuld, er, at den er helhedsorienteret og skræddersyet til dine behov. Som psykolog med mange års erfaring i behandling af stress, inkluderer jeg nedenstående elementer i behandlingen:

 1. Behandling af stress, der forløser stress i krop, følelser og tanker
 2. Behandling af stress, der forløser stressskabende mønstre og personligheder i dig
 3. Behandling af stress med let anvendelige forebyggende redskaber
 4. Behandling af stress i samarbejde med chefer og arbejdspladsen (hvis det ønskes ? )

Læs mere om de enkelte elementer nedenfor! Mine kunder er de bedste til at bedømme mine evner. Så se et udpluk af hvad de siger her:

MINE KUNDER SIGER

“Mette har ydet en hurtig og effektiv hjælp, da jeg blev ramt af stress i en meget vanskelig periode. Hendes metoder gav mig hurtig lindring, samt den nødvendige ro og værktøjer til at bearbejde mine udfordringer med. Jeg er i dag ikke i tvivl om, at Mettes medvirken har sikret, at jeg fik det så hurtigt godt igen”
Leder

Jeg har været så heldig at få Mette anbefalet af en veninde. Jeg var blevet sygemeldt med stress og mén efter kræftsygdom og stod med en masse løse ender i mit liv, som jeg skulle have bundet sløjfer på.

Så kom jeg til Mette og det blev vendepunktet i mit liv både privat som arbejdsmæssigt.

Jeg har sjældent mødt så kompetent og indfølende menneske som Mette. Hun forstod mine udfordringer og uden en masse snak brugte Mette sin store værktøjskasse, som har gjort, at jeg på meget kort tid fik bearbejdet gamle ting og sorg, som har fyldt i mit liv uden jeg anede, det var det,  som stod i vejen for et fredfyldt liv.

Jeg er kommet ovenpå og har kun rosende ord at sende til Mette for at have hjulpet mig derhen hvor jeg er i dag.

Kærlig hilsen

Camilla

www.salgsdna.dk

“Jeg kontaktede Mette pga. stresssymptomer som angstanfald om natten, nedsat hukommelse, problemer med koncentrationsevnen og lavt selvværd.
Allerede efter første konsultation, kunne jeg mærke forskel både i hovedet og i kroppen.
Fik også flere værktøjer med hjem, som jeg bruger jævnligt.
I dag har jeg det fint. Tak Mette!”
Niels Andersen

Produktionsmedarbejder

Stressbehandling der forløser stress i krop, følelser og tanker

Stress lagres i vores tanker, i vores krop og påvirker os følelsesmæssigt.

Kropslige stresssymptomer er mere reglen end undtagelsen. Stress findes desværre ikke kun mentalt i dine tanker. Når vi, som psykologer eller stresscoaches, udelukkende behandler de stressfyldte tanker og den mentale del af stress, forsvinder stresssymptomerne i kroppen desværre ikke. En stresset person kan således godt opnå rationelle og rolige tanker om sine stressfyldte forhold. Men hvis stress i kroppen og følelserne ikke behandles, vil f.eks. det at komme på arbejde få hjertet til at galopere, maven til at gøre ondt og angsten til at blusse op. Personen vil således ikke føle sig sig stressfri og en evt. sygemelding forlænges! Vi tror, at vi kontrollerer vores liv gennem vores rationelle tanker, men når man graver dybt nok, så er vi langt mere styret af vores følelser og kropslig ubehag, end vi lige går og tror.

Min behandlingsform

I min stressbehandling kombinerer jeg samtale- og “kropsterapi”, hvormed både de mentale og de kropslige stresssymptomer håndteres. Min erfaring med Tankefeltterapi og Healing med hjertet har gjort mig i stand til som  psykolog, at arbejde meget målrettet og dybt med årsagen til stress samt behandling af stress. Jeg forløser stress i tanker, følelser og krop. Dermed bliver det muligt for mine kunder at komme helt af med “stressen” også på den lange bane. Min kunder mener således at min stressbehandling er særlig effektiv!

Læs mere om hvordan de to behandlingsformer virker på  Tankefeltterapi og Healing med hjertet.

Erfaringen viser, at mange praktiserende læger sygemelder medarbejdere med stress i 3-4 måneder. Jeg reducerer ofte sygemeldingen til ca. 5 -6 uger, hvilket er til gavn for dig som privatpersonen og sågar også virksomhedes bundlinje!

Stressbehandling der forløser stressskabende mønstre og personligheder i dig

Årsagen til stress har ofte også noget at gøre med vores personlighed, handlemønstre og det vi har med os i vores rygsæk. Vi ser verden med udgangspunkt i hver vores unikke briller og personlighed, og således påvirker stressfulde begivenheder mennesker forskelligt. Det, som er helt forfærdeligt for en person, kan være uproblematisk for andre. Vores briller og personlighed bliver præget af den arv vi har fået fra vores forældre og den opvækst vi haft.

Mange tænker “Hvorfor ændre de så ikke bare på….”, eller “Hvor svært kan det være at begynde at sige fra eller aflevere den mangelprægede opgave! Hvis bare det var så let, så så vi ikke så mange mennesker med stress i Danmark. Nogen gange er det blot indgroede vaner, som det tager 30 dage at ændre. Men langt oftest er der bagvedliggende årsager og værdier, som har præget os livet igennem. Dem ændre man ikke bare ved at få et par redskaber.

Effektiv stressbehandling

Som HR chef havde jeg gået til forskellige psykologer og coaches for at blive bedre til at sige fra. Jeg havde fået mange gode redskaber og råd. Jeg havde gjort alt hvad jeg kunne for at bruge redskaberne i min hverdag. Jeg vidste således udemærket, med mit ellers kloge hoved, at det var det helt rigtige at sige fra. MEN ikke desto mindre blev jeg ved med ikke at sige fra. Det var som om jeg havde en “automatpilot” der slog til hver gang jeg burde sige fra. Først da jeg fik bearbejdet mine bagvedliggende overbevisninger, barndomserfaringer og betydeligt ubehag, kunne jeg begynde at sige fra. 

Det tog 1 time og det ændrede til gengæld hele mit liv!

Tilsvarende har mange af mine kunder sluppet indgroede mønstre og hindrende personlighedstræk.

Har du også noget ved dig, som spænder ben for at du er den person, du gerne vil være?

Jeg har f.eks. haft mange kunder, der tidligere havde en udpræget form for perfektionisme. De arbejde hellere til sent ud på aftenen, mange aftener i træk, end at aflevere halve løsninger. Det var i høj grad til skade for dem selv og deres familier. For flere af dem var det medvirkende til deres stresssymptomer. Ved at finde ind til hver af deres årsag til perfektionisme (f.eks. en fyring, en streng far og en ubehagelig oplevelse), blev det efterfølgende muligt for dem både at aflevere 100% løsninger og 80% løsninger 🙂

Nogen gange er der således brug for at udvikle sig – eller gør op med gamle vaner og personlighedstræk, for at komme af med stress permanent. Mine Healing med hjertet teknikker arbejder så dybt, at de har hjulpet mange af mine kunder med f.eks. at opbygge selvværdet, evnen til at sige fra eller muliggøre 80% løsninger. Det lyder tidskrævende, men nogen gange tager det blot én session. Andre gange tager det 4-5 sessioner for at slippe de indgroede mønstre.

Vil du også gerne skyde genvej og reelt slippe gamle indgroede mønstre, så er jeg klar til at hjælpe dig!

Stressbehandling med forebyggende redskaber

Vi lever i en verden, hvor vi konstant bliver presset og skal forandre/udvikle os. Det er således utopi at tro, at man én gang for alle kan behandle alle stressende faktorer. Mit primære mål er derfor, at lære mine kunder selv at kunne håndtere stress og ubehag i hverdagen.  Jeg skal gerne gøres undværlig!

I mine stressforløb trænes mine kunder derfor i forebyggende stressredskaber, så de selv kan hjælpe sig selv.

Da årsagen til stress er mangesidig, er der brug for meget forskellige redskaber og metoder. Det er nødvendigt at tage højde for, om din stress kommer fra arbejdet, familien eller personlige forhold – eller måske en kombination.

Stressbehandling

Praktiske redskaber

Nogen har brug for praktiske redskaber til f.eks. at planlægge hverdagen, forventningsafstemning, håndtere arbejdspres eller blive bedre til at sove i en travl hverdag. Jeg oplever endvidere, at mange har brug for hjælp til at håndtere den nye og uvante situation med at have fået stress. Enkle redskaber kan gøre en kæmpe forskel!

Psykologiske redskaber

Andre har brug for psykologiske redskaber målrettet mod at håndtere f.eks. ubehag i hverdagen, styrke evnen til at sige fra eller styre perfektionisme. Har du fysiske symptomer som f.eks. en knude i maven eller føler dig trygge af situationen, så er der også små tips og tricks at hente, der kan gøre en stor forskel i en travl hverdag.

Med min redskabskasse som psykolog og HR chef gennem mange år tilrettelægger jeg forløb tilpasset til netop dine behov. Flere år efter behandling, hører jeg således, at mine kunder stadig bruger mine redskaber og selv tager stress i opløbet.

Stressbehandling i samarbejdende med chefer

“Hvilken form for psykologbehandling er relevant og effektiv for den stressramte? Det ved vi faktisk noget om…. F.eks. viser forskningen, at den stressramte og behandleren bør have kontakt med arbejdspladsen for at facilitere dels behandlingen, dels tilbagevenden til arbejdet. Men mange psykologer – oven i købet som et krav fra sundhedsforsikringen – praktiserer modsat, at arbejdspladsen ikke involveres; den stressramte beskyttes mod det farlige arbejde” (Bo Netterstrøm Politikken, 2015).

Som psykolog og tidligere HR chef har jeg erfaret, at det ofte både er meget grænseoverskridende for den stressramte medarbejder at erkende sin stress og for en sygemeldt medarbejder at starte på arbejde igen. Tilsvarende er mange ledere ikke vant til at håndtere stressede medarbejdere, ej heller når en sygemeldt medarbejder starter på arbejde igen.

Medarbejderen og lederen har således brug for hjælp og støtte til at tage de første væsentlige skridt på gode måder. Konkret hjælp og sparring til stresshåndtering på arbejdet og ved sygemeldinger, opleves af begge parter som tiltrængt, hjælpsomt og afstressende.  Gennem samarbejde muliggøres læring og forandring i den private og arbejdsmæssige kontekst. Samtidig minimeres risikoen for at medarbejderen går ned med stress eller at sygemeldingen forlænges unødigt.

Hvis sygemeldinger ikke kan undgås – bygger jeg som fagperson bro tilbage til arbejdspladsen på et langt tidligere tidspunkt, end det ellers vil være muligt. Netop det at komme hurtigt tilbage på arbejde er vigtigt og gavnligt for såvel medarbejder, som virksomhed. Det er en essentiel del af helbredelsesprocessen. Dette bekræftes af såvel overlæge og stressspecialit Bo Netterstrøm og Psykiatrifonden 

“For jo længere tid man som stressramt overlades til sig selv og er sygemeldt uden kontakt med arbejdspladsen, jo sværere er det at komme i gang igen. “Derfor råder vi de stressramte til at starte i det små og så trappe op i den udstrækning, de magter. For lige så snart folk kommer i arbejde, så accelererer det processen mod at få det bedre. Det er en erfaring, jeg også har gjort tidligere i min forskning. Men det er først nu, der med COPEstress foreligger et videnskabeligt bevis”  (Bo Netterstrøm, Djøfbladet 2012)

Som ét eksempel på, hvordan jeg understøtter en god og hurtig opstart på arbejdet, tilrettelægger jeg som oftest et opstartsforløb og støtter lederen i håndtering af medarbejderen.

Jeg samarbejder derfor med chefer og virksomheder for at ansvarliggøre alle og for at sikre, at alle går klogere ud af forløbet. Dette gøres naturligvis uden at min tavshedspligt sættes på spil.

Jeg har erfaring med at kombinere den effektive individuelle stressbehandling, med dialog med cheferne og tilrettelæggelse af den hurtige, gradvise og skræddersyede vej tilbage på arbejde igen. Dette integreres i mange af de behandlingsforløb, jeg har i virksomheder. Nogle privatpersoner er sågar selv begyndt at købe ydelsen til og finder det yderst hjælpsomt i den svære opstartsperiode. Dette er naturligvis et tilbud, og kun hvis du ønsker dette.

LEDERNE SIGER

Vi har brugt Mette til individuelle samtaler med medarbejdere i forbindelse med stress. Vi, og medarbejderne, har været meget tilfredse med Mette og har en klar oplevelse af, at det er lykkedes hurtigere end forventet at få medarbejderne tilbage på arbejde – og ikke mindst gladere og i bedre balance.

Vi har ligeledes brugt Mette til foredrag for vores ledergruppe omkring trivsel, travlhed og forandringer, hvor vi dels fik løftet det generelle vidensniveau, men også fik en hel række af konkrete redskaber, som vi har kunnet anvende som individer og som ledere.

Mette er yderst kompetent, lydhør og en god kommunikator.

Anbefalinger herfra!

Eva Jonassen
Chief People & Performance Officer
WhiteAway Group

Behandlingsformer

Tid: Jeg behandler 1,5 time pr. samtale, da jeg ved, at det er mest virkningsfuldt. Samtaler med traditionelle psykologer afbrydes ofte efter 50 min, selv når kunden er midt i noget afgørende og følsomt. Jeg behandler derimod op til 2 timer, hvis det er essentielt for effekten af samtalen.

Sted: De fleste behandlinger forekommer i mine lokaler i Holte! I denne Corona krise har flere af mine kunder dog fået øjnene op for hvor effektiv online behandling er.  Igennem de sidste 5 år har jeg med succes behandlet kunder fra andre dele af landet. Jeg ved således at det virker. Behandlingen foregår via nettet f.eks. på Skype, FaceTime eller Messenger.

Priser: Jeg tager en standard psykolog timetakst. Købes forløb på 5-7 samtaler reduceres prisen med 35%, da jeg er optaget af at skabe effekt.

Jeg samarbejder med flere sundhedsforsikringer – f.eks. Topdanmark, Dansk Sundhedssikring & Mølholm.

Ingen ventetid – Det er afgørende,  at man får hjælp med det samme og derfor reserverer jeg altid akutte tider til nye kunder.

stressbehandling
Kontakt psykolog Mette Rosenquist

Har du spørgsmål eller ønsker du at teste mine evner ift. stressbehandling, så kontakt mig på tlf. 6070 9505 eller mette@setfree.dk.

Ønsker du at blive ringet op, så udfyld kontaktformularen til højre. 

  Dit navn (skal udfyldes)

  Din e-mail (skal udfyldes)

  Emne

  Din besked