Angstbehandling

Vælger du angstbehandling eller symptombehandling?

Der findes mange former for angstbehandling og med meget forskellig effekt. Hver behandlingsform har sine fordele og ulemper.

Desværre kendetegnes mange angstbehandlinger ved symptombehandling. Man dulmer f.eks. frygten og uroen med medicin eller lærer at reducere angstfyldte tanker. I disse behandlingsformer forbliver den reelle årsag til at angsten opstår ubehandlet og intakt. De fjerner (behandler) således ikke angsten, men gør det lettere at lev med den. Stoppes medicinen, vil uroen og angsten således oftes vende tilbage. Derfor vil de fleste læger også anbefale, at mennesker med angst forbliver medicineret.

Dermed ikke sagt, at disse måder at behandle angst på ikke hjælper. Det gør de. Mange opleve en stor lindring ved at symptomerne dæmpes af medicin eller anden form for angstterapi. Stoppes behandlingen kommer angsten desværre i flere tilfælde tilbage.

Jeg er optaget af at skabe et liv, hvor angsten ikke præger hverdagen, og hvor man reelt behandler årsagen til at angst, bekymringer, frygt og ubehag opstår. Dermed ikke sagt, at man aldrig mere vil have en bekymring i livet. For livet byder på udfordringer. Måden hvorpå man efterfølgende oplever og tackler bekymringen på, er blot markant forskelligt. Får man et angstanfald eller forholder man sig naturligt og menneskeligt til situationen.

Så ønsker du at symptombehandle din angst eller slippe den helt ved reel angstbehandling?

Angstbehandling - stop tankerne

Kognitiv angstbehandling

Rigtig mange læger anbefales Kognitiv terapi til behandling af angst. Som Sundhedstyrelsen og  Angstforeningen  beskriver, er Kognitiv terapi, med forskellige former for eksponentiering og adfærdstræning, den terapiform som er mest videnskabeligt afprøvet og dokumenteret i forhold til forskellige angstformer.

Kognitiv terapi er rigtig effektiv til at få styr på de angstfulde tanker, som angsten skaber. De myldrer rundt i hovedet og kan være rigtig ubehagelige. I kognitiv terapi lærer du at stoppe de angstprægede tanker, når angsten først begynder at vise sig. Reduktion eller kontrol af angsttanker kan således skabe betydelig reduktion af ubehag og deciderede angstanfald. Når man igen og igen og igen bliver bekræftet i, at nu kan man klare mere og mere uden at få decideret angstanfald, aftager angsten gradvis. Det er ofte en meget langstrakt og tidskrævende behandlingsform.

Sundhedsstyrelsen udførte i 2007 omfattende forskning af effekten af angstbehandling. De konkluderer at kognitiv adfærdsterapi har generelt bedre virkning end medicinsk behandling. På trods af det erfares det, at de fleste patienter har restsymptomer efter endt behandling (Sundhedsstyrelsen, 2007)

“Mange patienter slipper aldrig helt af med deres angst, og har kroniske symptomer med vekslende sværhedsgrad” (Psykiatrifonden)

Jeg anvender således kognitiv terapi i min behandlingsform og lærer mine kunder redskaber til at behandle deres tanker. Jeg mener dog ikke, at denne terapiform kan stå alene. Kognitiv terapi er, hvad jer kalder symptombehandling. Den reelle årsag til angsten forløses ikke. Der arbejdes kun med symptomerne på angsten. Således slippes angsten sjældent helt ved kognitiv terapi, som beskrevet ovenfor. Reduktionen af angsttanker kan dog i nogle tilfælde få angsten til helt at forsvinde. Kognitiv terapi skal således suppleres med anden terapi, som beskrives nedenfor.

Nedenfor kan du læse om en af mine kunders beretning. Han havde fået mange behandlinger med kognitive terapi og var umiddelbart begejstret for dem. Men erfarede alligevel, at han manglede noget andet. Ubehaget og angsten havde han i hvert fald stadig, da han startede hos mig…

Effektiv angstbehandling

Undgå symptombehandling – vælg den rigtige behandling af angst!

Mange med angst har faktisk rolige tanker omkring edderkopper, højder, flyture, sociale sammenhæng, præsentationer mm. De ved godt med deres logiske sans, at de ikke er farlige. Ikke desto mindre fyldes kroppen med uforklarlig og voldsom ubehag, når de kommer i de angstfremkaldende situationer.

Det bedste eksempel var en pige med hundeskræk. Hun sagde “Jeg ved jo godt at den lille hund ikke er farlig…..men hvorfor har jeg det så ubehageligt inden i min krop? Jeg er virkelig bange”

Så selvom hun havde rolige tanker, var angsten langt fra væk 🙁

Så når man i diverse angstbehandlinger får rolige tanker og ikke får det voldsomme ubehag, der sidder i kroppen, væk, så er det min erfaringer, at det ikke føles som om angsten er forsvundet.

Angstbehandling med Healing med hjertet og tankefeltterapi

Reel angst behandling – af angst i tanker og krop!

Undgå symptombehandling – vælg den rigtige behandlingsform! Ved reelt at gå ind og forløse, det som i første omgang har udløst angsten, så ser jeg i mange tilfælde at angsten forsvinder helt. Gennem Tankefeltterapi  og Healing med hjertet forløser jeg således både det psykiske ubehag og det fysiske ubehag i situationen. Først når begge dele er helt i nul, betragter jeg behandlingen som effektfuld.

Jeg har således haft flere kunder med angst, som gennem årene har modtaget kognitiv terapi og som stadig har angst. De har efter 1-10 behandlinger hos mig sluppet angsten fuldstændig og kan nu leve livet på en helt anden måde.

De fleste af mine kunder mærker en forbedring allerede efter 2-3 behandling. I nogle tilfælde forsvinder angsten helt efter 2-3 behandling. Jeg anbefaler i de fleste tilfælde forløb af 5-8 angst behandlinger for at sikre, at vi kommer godt rundt om de mange aspekter af angsten.

Angstbehandling - slip angsten

 Angst redskaber – Lær selv at behandle din angst i hverdagen!

I mine behandlingsforløbet får du også redskaber til selv at behandle dit ubehag i hverdagen. På den måde sikrer jeg, at dem som ikke kommer helt af med angsten med det samme, får redskaber til at tage kontrollen over angsten. På den måde reduceres ubehaget betragteligt, og du begynder at føle, at du kan kontrollere angsten  – fremfor at angsten kontrollere dig!

Effektiv angstbehandling

Angstbehandling med garanteret effekt

– Ingen effekt  → ingen betaling!

Jeg er sikker på, at min angstbehandling virker. Så jeg garanterer effekt.  Mærker du ikke effekten allerede ved første behandlingen, så er samtalen gratis! Så test mine evner allerede i dag. Du har intet at miste…. andet end din angst ?

MINE KUNDER SIGER

Jeg har lært at acceptere mine tanker og det har givet mig en stor ro! Vi har fået behandlet mange gamle traumer, som blandt andet har handlet om, at tilgive sig selv.
Jeg kan kun give de varmeste anbefalinger af Mette og hendes behandlingsmetoder. Mette tager sig altid tid og går i dybden. Jeg har altid følt mig velkommen og tryg, hvilket har betydet meget for mig.
De bedste hilsner Tanja

Jeg kontaktede Mette i efteråret 2018, da jeg havde mange bekymrende (negative) tanker, katastrofetanker og helbredsangst.

At valget faldt på Mette skyldtes, at hun har værktøjer udover de klassiske, man møder i psykologverdenen. Jeg var kommet til den erkendelse, at jeg ikke havde opnået nogen rigtig forbedring ved samtale til den bevidste del af min hjerne. Kroppen skulle med i forløbet og Mette introducerede mig til EFT/TFT eller bare ”tapping” som  – indrømmet – gjorde mig skeptisk i starten.

Min angst er klart blevet mindre. Mit behov for at kontrollere alt og tænke på alle de ting, der kan gå galt er stærkt reduceret. Af og til glemmer jeg, hvor store fremskridt jeg i virkeligheden har gjort. Om eftermiddagen når min datter havde fri fra skole, skulle jeg tidligere vide, hvor hun var og om hun var OK. I dag tænker jeg ikke længere over, hvornår hun har fri og hvordan hun har det. Jeg er sikker på, at hun har det godt. Det er en enorm lettelse!

Selvfølgelig kan jeg stadig blive bekymret, men når jeg oplever dette, så har jeg nu værktøjet til at dæmpe det. Nu ”tapper” jeg på hvad som helst bl.a. når jeg trænger til at slappe af eller ved vigtige begivenheder, som f.eks. en jobsamtale.

Mit overskud er røget i vejret og mit selvværd er fulgt efter!

Vær åben, nysgerrig og tro på at forandring er muligt – Set free!

Mikael Nielsen, Brønshøj
Angstbehandling uden medicin

Medicinsk behandling af angst

Man kan ikke beskrive angstbehandling uden at nævne medicin. Behandling af angst med medicin kan variere betydeligt afhængig af  angstform og niveau. Antidepressiv medicin og benzodiazepiner er nogle af de præperater, som anvendes mod angst. Vær opmærksom på, at forskellige angstpræperater kan have forskellige bivirkninger.

Fælles for den medicinske behandling af angst er, at der er tale om symptombehandling og ikke en egentlig angst behandling. De fjerner således ikke angsten, men gør det lettere at lev med den.  I svære angst tilfælde kan medicin være nødvendig for at reducere angsten, indtil reel behandling gennemgås.

Et par af mine kunder har haft en meget mild beroligende pille i lommen. Den bruges i nødstilfælde, hvor angsten pludselig kommer. Det at have pillen ved hånden har mindsket “angsten for angsten” og følelsen af at kunne styre angsten øges.

Så min klare anbefaling som psykolog er at anvende reel angstbehandling frem for symptombehandling af din angst. Kombinationer af behandlingsformer kan dog være at foretrække til tider. Har du meget milde angstsymptomer, kan du også vælge at læse Slip angsten, hvor jeg beskriver forskellige måder, du selv kan arbejde med dine angstsymptomer på.

Angstbehandler psykolog Mette Rosenquist

Har du spørgsmål til hvilken angstbehandling, som jeg vil anbefale til dig, er du velkommen til at kontakte mig på tlf. 6070 9505 eller mail mette@setfree.dk

Du kan også udfylde nedenstående formular og jeg ringer dig op hurtigst mulig.

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Emne

Din besked