EFFEKTIV ANGSTBEHANDLING

– Angst psykolog, der garanterer effekt!

Ønsker du angstbehandling eller symptombehandling?

Der findes mange former for angstbehandling og med meget forskellig effekt. Hver behandlingsform har sine fordele og ulemper.

Desværre kendetegnes mange angstbehandlinger ved symptombehandling. Man dulmer f.eks. frygten og uroen med medicin eller lærer at reducere angstfyldte tanker. I disse behandlingsformer forbliver den reelle årsag til at angsten opstår ubehandlet og intakt. De fjerner (behandler) således ikke angsten, men gør det lettere at lev med den. Stoppes medicinen, vil uroen og angsten således oftes vende tilbage. Derfor vil de fleste læger også anbefale, at mennesker med angst forbliver medicineret.

Dermed ikke sagt, at disse måder at behandle angst på ikke hjælper. Det gør de. Mange opleve en stor lindring ved at symptomerne dæmpes af medicin eller anden form for angstterapi. Stoppes behandlingen kommer angsten desværre i flere tilfælde tilbage.

Som angst psykolog er jeg optaget af at skabe et liv, hvor angsten ikke præger hverdagen, og hvor man reelt behandler årsagen til at angst, bekymringer, frygt og ubehag opstår. Dermed ikke sagt, at man aldrig mere vil have en bekymring i livet. For livet byder på udfordringer. Måden hvorpå man efterfølgende oplever og tackler bekymringen på, er blot markant forskelligt. Får man et angstanfald eller forholder man sig naturligt og menneskeligt til situationen.

Så ønsker du at symptombehandle din angst eller slippe den helt ved reel angstbehandling?

Effektiv angstbehandling

Angstbehandling med garanteret effekt

– Ingen effekt  → ingen betaling!

Jeg symptombehandler ikke kun din angst. Jeg hjælper dig til reelt at slippe den, så du kan få din trivsel og glæde tilbage!

Som angst psykolog ved jeg af erfaring, at min angstbehandling virker. Derfor har jeg tilfredshedsgaranti.  Mærker du ikke effekten allerede ved første behandlingen, så er samtalen gratis! Så test mine evner allerede i dag. Du har intet at miste…. andet end din angst 🙂

Den mest effektiv angstbehandling

Undgå symptombehandling – vælg den rigtige behandling af angst!

“I en Argentinsk undersøgelse af klienter med angst, oplevede 90% en bedring, mens 76% blev frie for symptomer med TFT (tankefeltterapi) og EFT, på gennemsnitligt 3 behandlinger”  (Heilesen & Mygind)

Til sammenligning fik 63% patienter det bedre, der fik kognitiv terapi og medicin og 51% blev symptomfri. De fik 15 sessioner. Læs mere om forskning her

Mange med angst har faktisk rolige tanker omkring edderkopper, højder, flyture, sociale sammenhæng, præsentationer mm. De ved godt med deres logiske sans, at de ikke er farlige. Ikke desto mindre fyldes kroppen med uforklarlig og voldsom ubehag, når de kommer i de angstfremkaldende situationer.

Det bedste eksempel var en pige med hundeskræk. Hun sagde “Jeg ved jo godt at den lille hund ikke er farlig…..men hvorfor har jeg det så ubehageligt inden i min krop? Jeg er virkelig bange”

Så selvom hun havde rolige tanker, var angsten langt fra væk 🙁

Så når man i diverse angstbehandlinger får rolige tanker og ikke får det voldsomme ubehag, der sidder i kroppen, væk, så er det min erfaringer, at det ikke føles som om angsten er forsvundet.

Angstbehandling med Healing med hjertet og tankefeltterapi

Reel angst behandling – af angst i tanker og krop!

Undgå symptombehandling – vælg den rigtige behandlingsform! Ved reelt at gå ind og forløse, det som i første omgang har udløst angsten, så ser jeg i mange tilfælde at angsten forsvinder helt. Gennem Tankefeltterapi  og Healing med hjertet forløser jeg således både det psykiske ubehag og det fysiske ubehag i situationen. Først når begge dele er helt i nul, betragter jeg behandlingen som effektfuld.

Jeg har således haft flere kunder med angst, som gennem årene har modtaget kognitiv terapi og som stadig har angst. De har efter 1-10 behandlinger hos mig sluppet angsten fuldstændig og kan nu leve livet på en helt anden måde.

Angstbehandling - slip angsten

De fleste af mine kunder mærker en forbedring allerede efter 2-3 behandling. I nogle tilfælde forsvinder angsten helt efter 2-3 behandling. Jeg anbefaler i de fleste tilfælde forløb af 5-8 angst behandlinger for at sikre, at vi kommer godt rundt om de mange aspekter af angsten.

Vil du gerne slippe helt af med din angst, så test mine evner allerede i dag! Hvis du ikke er 100% tilfreds, er samtalen gratis!

Angstbehandling med Kognitiv redskaber

Jeg supplerer min behandlingsform med elementer fra kognitiv terapi og lærer mine kunder redskaber til at behandle deres tanker.

Kognitiv terapi er nemlig rigtig effektiv til at få styr på de angstfulde tanker, som angsten skaber. De myldrer rundt i hovedet og kan være rigtig ubehagelige. I kognitiv terapi lærer du at stoppe de angstprægede tanker, når angsten først begynder at vise sig. Reduktion eller kontrol af angsttanker kan således skabe betydelig reduktion af ubehag og deciderede angstanfald.

Rigtig mange læger anbefales Kognitiv terapi til behandling af angst. Som Sundhedstyrelsen og  Angstforeningen  beskriver, er Kognitiv terapi, med forskellige former for eksponentiering og adfærdstræning, den terapiform som er mest videnskabeligt afprøvet og dokumenteret i forhold til forskellige angstformer.

Jeg mener dog ikke, at denne terapiform kan stå alene. Kognitiv terapi er, hvad jer kalder symptombehandling. Den reelle årsag til angsten forløses ikke. Der arbejdes kun med symptomerne  på angsten (tankerne). Således slippes angsten sjældent helt ved kognitiv terapi,

Sundhedsstyrelsen udførte i 2007 omfattende forskning af effekten af angstbehandling. De konkluderer at kognitiv adfærdsterapi har generelt bedre virkning end medicinsk behandling. På trods af det erfares det, at de fleste patienter har restsymptomer efter endt behandling (Sundhedsstyrelsen, 2007)

Anden forskning viser endvidere at Tankefeltterapi har endnu bedre effekt på angst end kognitiv terapi (se box ovenfor)

Slip angsten - stop angst tankerne

Nedenfor kan du læse om en af mine kunders beretninger. En kunde havde fået mange behandlinger med kognitive terapi og var umiddelbart begejstret for terapiformen. Han erfarede dog stadig, at han manglede noget. Ubehaget og angsten forsvandt i hvert fald først helt, da han startede hos mig…

Ved at supplere min behandlingsform med redskaber fra kognitiv terapi opnås en yderst effektiv behandling af angst!

stressbehandling - redskaber

Angstredskaber, der hjælper dig med at tage kontrollen tilbage!

– Lær selv at behandle din angst i hverdagen!

I mine behandlingsforløbet får du også redskaber til selv at behandle dit ubehag i hverdagen. Jo mere du bruger redskaberne i hverdagen, desto hurtigere vil du mærke en forskel! Redskaber hjælper dig til at tage kontrollen over angsten. På den måde reduceres ubehaget betragteligt, og du erfarer, at du kan kontrollere angsten  – fremfor at angsten kontrollere dig!

Som du kan læse nedenfor, så værdsætter mine kunder disse redskaber!

MINE KUNDER SIGER

Jeg har lært at acceptere mine tanker og det har givet mig en stor ro! Vi har fået behandlet mange gamle traumer, som blandt andet har handlet om, at tilgive sig selv.
Jeg kan kun give de varmeste anbefalinger af Mette og hendes behandlingsmetoder. Mette tager sig altid tid og går i dybden. Jeg har altid følt mig velkommen og tryg, hvilket har betydet meget for mig.

De bedste hilsner

Tanja

”At tage kontakt til Mette er noget af det bedste, jeg har gjort for mig selv. Mette er en utrolig imødekommende, lyttende og engageret psykolog.

Da jeg første gang kom hos Mette, havde jeg så meget højdeskræk, at selv tanken om at skulle på 2. sal gav mig angstanfald. Allerede efter første behandling mærkede jeg en tydelig forandring, og som med et trylleslag havde Mette givet mig modet til at konfrontere min højdeskræk. Jeg gik op på 3. sal og kunne være der uden at få angstanfald. Efter blot et par gange hos Mette, fylder min højdeskræk ikke længere i min hverdag, og jeg tør kaste mig ud i situationer, hvor angsten før overskyggede alt for mig.

Mette har desuden hjulpet mig i en tid med stress, hvor jeg ved hjælp af hendes behandlinger og redskaber fik rettet op på de stressende faktorer i mit liv, ligesom jeg har fået helt uvurderlige redskaber til at undgå lignende situationer fremover. Jeg booker stadig tider hos Mette fra tid til anden, hvor ”angsten for angsten” kan dukke op i pressede situationer, og hvor jeg har behov for at forstå mig selv og mine reaktioner. Mette har en utrolig indsigt i, hvordan fysiske og psykiske symptomer hænger sammen, og jeg har f.eks. oplevet både at slippe af med ryg- og nakkeproblemer efter en snak med Mette.

I denne coronatid er det befriende at få en snak med Mette over Skype, og mærke hvordan ubehaget forsvandt efter kun én samtale. Samtidig fik jeg gode redskaber til at reducere frygt og ubehag i fremtiden.

Jeg kan kun sende de varmeste anbefalinger af Mette.”

Betina

”Jeg aflyser vores næste tid. Det gør jeg, da indsigt, accept og de værktøjer du har givet mig virker.

Har blot haft panikangst 2 x ialt – og de små tilløb, der efterfølgende har vist sig, får jeg lynhurtigt under kontrol og tryllet bort med tapping.

Tak for hjælpen, håber ikke vi ses igen, hihi – men hvis der bliver et nyt behov, så hører du fra mig.

Hej fra

Janet

Da jeg kontaktede Mette havde jeg mange bekymrende (negative) tanker, katastrofetanker og helbredsangst.

At valget faldt på Mette skyldtes, at hun har værktøjer udover de klassiske, man møder i psykologverdenen. Jeg var kommet til den erkendelse, at jeg ikke havde opnået nogen rigtig forbedring ved samtale til den bevidste del af min hjerne. Kroppen skulle med i forløbet og Mette introducerede mig til EFT/TFT eller bare ”tapping” som  – indrømmet – gjorde mig skeptisk i starten.

Min angst er klart blevet mindre. Mit behov for at kontrollere alt og tænke på alle de ting, der kan gå galt er stærkt reduceret. Af og til glemmer jeg, hvor store fremskridt jeg i virkeligheden har gjort. Om eftermiddagen når min datter havde fri fra skole, skulle jeg tidligere vide, hvor hun var og om hun var OK. I dag tænker jeg ikke længere over, hvornår hun har fri og hvordan hun har det. Jeg er sikker på, at hun har det godt. Det er en enorm lettelse!

Selvfølgelig kan jeg stadig blive bekymret, men når jeg oplever dette, så har jeg nu værktøjet til at dæmpe det. Nu ”tapper” jeg på hvad som helst bl.a. når jeg trænger til at slappe af eller ved vigtige begivenheder, som f.eks. en jobsamtale.

Mit overskud er røget i vejret og mit selvværd er fulgt efter!

Vær åben, nysgerrig og tro på at forandring er muligt – Set free!

Mikael Nielsen, Brønshøj

Min angsten føles kvælende, hæmmende, som at være konstant på vagt og kommer, for mig, særligt til udtryk ved angst for at køre bil.

Det har gennem mit liv typisk været mig, der har løst andres problemer og det var derfor meget uvant for mig at opsøge psykologbehandling. Men jeg kunne ikke helt få min tilværelse til at hænge sammen og havde svært ved at klare det selv.

Når mit valg faldt på terapi hos Mette skyldtes det først og fremmest, at Mette er uddannet psykolog, med stort kendskab til forhold på arbejdsmarkedet og med mange års erfaring med håndtering af stress og angst.

Jeg var noget skeptisk overfor tankefeltsterapi i starten men det overraskende mig, hvor hurtigt jeg fik det bedre og kunne erkende, hvor meget vi som mennesker er styret af indgroede mønstre og reaktionsformer. Det lykkedes faktisk relativt hurtigt at lære at fokusere på muligheder og ikke begrænsninger og indse, at man ikke kan have kontrol over alt.

Mette havde, allerede fra første terapi, en stor evne til at få mig til at slappe af og arbejde med metoderne. Det var befriende, tankevækkende og meget inspirerende og ikke mindst, at hun fik guidet mig til at visualisere og afdramatisere faretruende motorveje og se gamle traumer i et nyt relief.

Terapien hos Mette foregår med stor respekt, professionelt og i behagelige omgivelser i hjemmet. Mette er et meget sympatisk menneske, med stor empati og indlevelse. Hun giver sig god tid og man føler sig virkelig taget alvorligt.

At gå i behandling hos Mette har betydet virkelig meget for mig. Det har givet mig vigtige redskaber og et nyt perspektiv med tanke på at være mindre bekymret og en bevidsthed om at man – i hvert fald et godt stykke hen ad vejen – kan tænke sig til en bedre livskvalitet. Tak for det !

Anne (Overlæge)

Angstbehandling uden medicin

Medicinsk behandling af angst

Man kan ikke beskrive angstbehandling uden at nævne medicin. Behandling af angst med medicin kan variere betydeligt afhængig af  angstform og niveau. Antidepressiv medicin og benzodiazepiner er nogle af de præperater, som anvendes mod angst. Vær opmærksom på, at forskellige angstpræperater kan have forskellige bivirkninger.

Fælles for den medicinske behandling af angst er, at der er tale om symptombehandling og ikke en egentlig angst behandling. De fjerner således ikke angsten, men gør det lettere at lev med den.  I svære angst tilfælde kan medicin være nødvendig for at reducere angsten, indtil reel behandling gennemgås.

Et par af mine kunder har haft en meget mild beroligende pille i lommen. Den bruges i nødstilfælde, hvor angsten pludselig kommer. Det at have pillen ved hånden har mindsket “angsten for angsten” og følelsen af at kunne styre angsten øges.

Behandling af milde angstsymptomer

Har du meget milde angstsymptomer, kan du  gøre meget selv! Læs mine 10 gode råd til angsthåndtering på Slip angsten. Her får du flere redskaber til hvordan du selv kan arbejde med dine angstsymptomer og reducere ubehaget!

Tid & sted

Som angst psykolog er jeg optaget af at opnå den mest værdiskabende form for behandling af angst. Det er min erfaring, at traditionelle 1. times samtaler oftes afbrydes, når man netop er kommet ind til kernen og har brug for at få ubehag forløst og sikre udvikling. Jeg behandler derfor typisk 1,5 time pr. samtale.

Den mest effektive behandling forekommer ansigt til ansigt i mine lokaler i Holte!

Jeg har gennem flere år også haft stor succes med at behandle online f.eks. via FaceTime, Skype eller messenger. Oprindelig startede onlinebehandlinger, da jeg havde kunder i andre dele af landet, som ønskede min hjælp. I disse Coronatider foregår al behandling online indtil regeringen anbefaler andet!

Betalingsformer

Som sagt er jeg optaget af at skabe effekt, hvilket også afspejles i min prisstruktur. Jeg tager standard psykologtakster. Men købes forløb reduceres prisen betydeligt ift. køb af enkeltstående samtaler. Således bliver langt de fleste angstbehandlinger solgt som forløb på 5 – 7 behandlinger.

Jeg tilbyder flere former for betaling:

Har du angst og ikke kun i en mild form? Så er min klare anbefaling som psykolog, at du benytter dig af reel angstbehandling frem for symptombehandling af din angst.

Angstbehandler psykolog Mette Rosenquist

Har du spørgsmål til angstbehandling, eller ønsker du at teste min behandlingsform, som angst psykolog, er du velkommen til at kontakte mig på tlf. 6070 9505 eller mail mette@setfree.dk

Du kan også udfylde formularen til højre og jeg ringer dig op hurtigst mulig.

    Dit navn (skal udfyldes)

    Din e-mail (skal udfyldes)

    Emne

    Din besked