Loading...
Angst behandling 2018-08-10T13:50:05+01:00

Angst behandling

Der er mange former for angst behandling. Hver behandlingsform gør noget forskelligt og har forskellige fordele og ulemper.

Læs om behandlingsformerne her og evt. på andre sider, før du vælger den angst behandling, der er bedst for dig.

Har du meget milde angstsymptomer, kan du også vælge at læse Slip angsten, hvor jeg beskriver forskellige måder, du selv kan arbejde med dine angstsymptomer på.

.

Angst behandling

Medicinsk behandling af angst

Angst behandling med medicin kan variere betydeligt afhængig af  angstform og niveau. Antidepressiv medicin og benzodiazepiner er nogle af de præperater, som anvendes mod angst. Vær opmærksom på, at forskellige angstpræperater kan have forskellige bivirkninger.

Fælles for den medicinske behandling af angst er, at der er tale om symptombehandling og ikke en egentlig angst behandling. De fjerner således ikke angsten, men gør det lettere at lev med den.  I svære angst tilfælde kan medicin være nødvendig for at reducere angsten, indtil reel behandling gennemgås.

Et par af mine kunder har haft en meget mild beroligende pille i lommen. Den bruges i nødstilfælde, hvor angsten pludselig kommer. Det at have pillen ved hånden har mindsket “angsten for angsten” og følelsen af at kunne styre angsten øges.

Kognitiv angst behandling

Rigtig mange steder anbefales kognitiv terapi til behandling af angst. Kognitiv terapi er rigtig effektiv til at få styr på de angstfulde tanker, som angsten skaber. De myldrer rundt i hovedet og kan være rigtig ubehagelige. Reduktion af disse kan således skabe betydelig reduktion af ubehag.

Kognitiv terapi kalder jeg en form for symptom behandling. Reduktionen af angsttanker kan dog i nogle tilfælde få angsten til helt at forsvinde.

Under Slip angsten selv kan du få et par af de kognitive redskaber, hvis du vil teste et par af metoderne. Effekten af de kognitive redskaber øges dog ved professionel støtte og vejledning.

Effektiv angst behandling med tankefeltterapi

Mange med angst kan faktisk godt have rolige tanker omkring edderkopper, højder, flyture, sociale sammenhæng, togture, kørsel på motorveje, præsentationer mm. De ved godt med deres logiske sans, at de ikke er farlige. Ikke desto mindre fyldes kroppen med uforklarlig og voldsom ubehag, når de kommer i de, for dem, angstfremkaldende situationer.

Det bedste eksempel var en pige med hundeskræk. Hun sagde “Jeg forstår det ikke….jeg ved jo godt at den lille hund ikke er farlig…..men hvorfor har jeg det så ubehageligt inden i min krop? Jeg er virkelig bange”

Så selvom hun havde rolige tanker, var angsten langt fra væk 🙁

Så når man i diverse angst behandlinger får rolige tanker og ikke får angsten, der sidder i kroppen væk, så er det min erfaringer, at det ikke føles som om angsten er forsvundet. Først når man igen og igen og igen bliver bekræftet i, at nu kan man klare mere og mere uden at blive angst, aftager angsten gradvis. Det er dog en meget langstrakt og til tider ubehagelig angst behandlingsform.

Angst behandling - slip angsten

Reel angst behandling – af angst i tanker og krop!

Undgå symptombehandling – vælg den rigtige behandlingsform!

Ved reelt at gå ind og forløse, det som i første omgang har udløst angsten, så ser jeg i mange tilfælde at angsten forsvinder helt. Gennem Tankefeltterapi forløser jeg således både det psykiske ubehag og det fysiske ubehag i situationen. Først når begge dele er helt i nul, betragter jeg behandlingen som effektfuld.

De fleste af mine kunder mærker en forbedring allerede efter 2-3 behandling. I nogle tilfælde forsvinder angsten helt efter 2-3 behandling. Jeg anbefaler i de fleste tilfælde forløb af 5 angst behandlinger for at sikre, at alle vinkler af angsten er behandlet.

 Lær selv at behandle din angst i hverdagen!

I mine behandlingsforløbet får du også redskaber til selv at behandle dit ubehag i hverdagen. På den måde sikrer jeg, at dem som ikke kommer helt af med angsten med det samme, får redskaber til at tage kontrollen over angsten. På den måde reduceres ubehaget betragteligt, og du begynder at føle, at du kan kontrollere angsten  – fremfor at angsten kontrollere dig!

Angst behandling med garanteret effekt

– Ingen effekt  → ingen betaling!

Jeg er så sikker på, at min angst behandling virker, at jeg garanterer effekt.  Mærker du ikke effekten allerede ved første behandlingen, så er samtalen gratis! Så test mine evner allerede i dag. Du har intet at miste…. andet end din angst 🙂

Tilfredshedsgaranti - ingen effekt→ingen betaling
Psykolog Mette Rosenquist

Har du spørgsmål til hvilken angst behandling, som jeg vil anbefale til dig, er du velkommen til at kontakte mig på tlf. 6070 9505 eller mail mette@setfree.dk

Du kan også udfylde nedenstående formular og jeg ringer dig op hurtigst mulig.

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Emne

Din besked