Om personen, HR chefen og psykologen Mette Rosenquist

Hos Mette Rosenquist er du sikret høj faglighed og professionalisme. Jeg er uddannet psykolog fra Aarhus Universitet og er optaget af at skabe effekt for dig og alle mine andre kunder. Således gør jeg en dyd ud af at være opdateret på den nyeste viden, forskning og behandlingsformer.

Ved at jeg supplerer mine gængse psykologværktøjer med Tankefeltterapi og Healing med hjertet, som er evidensbaserede behandlingsformer, håndterer og forløser jeg i dag mine kunders ubehag, personlige problemer, stress og angst på en langt mere målrettet og dyb måde. Således er min behandling blevet endnu mere effektiv! F.eks har jeg fået angst væk fra personer, som tidligere har været i mangeårige psykologforløb.

Min alsidige baggrund gør mig i stand til at møde kunder i deres behov. Min baggrund som HR chef og HR konsulent gennem 15 år giver mig en forståelse for en organisatorisk kontekst og har givet mig en kæmpe redskabskasse. Det skaber værdi, når jeg arbejder med coaching, personlig udvikling, stressforebyggelse, stressterapi og når jeg skræddersyer medarbejder- og lederseminarer for 5-100 deltagere. Mine 8 års erfaring med stressbehandling og 20 års erfaring med coaching og forskellige terapiformer udnyttes i alle mine individuelle samtaler.

Vigtigst af alt er feedbacken fra mine kunder, at jeg som person er en nærværende, tryghedsskabende, indfølende, omsorgsfuld og kompetent person, og så tager jeg mig altid tid og går i dybden.

Med min alsidige baggrund har jeg en meget unik og holistisk tilgang, der skræddersys efter individets og gruppens behov. Min brede psykologfaglige viden danner rammen for enhver samtale og opgave, mens den sidste nye viden og forskning indrages efter behov.

Forskningsbaseret og effektorienteret tilgang

Min vej ind i at arbejde med stressforebyggelse og stressbehandling er et eksempel på min forskningsbaserede og effektorienterede tilgang. For ca. 8 år siden var jeg HR chef i en stor dansk virksomhed. Her erfarede jeg, at vores sygefravær var stigende, og tallene viste, at det stammede fra øget stresssygefravær. På daværende tidspunkt kunne ingen konsulenter dokumentere deres effekt med stressforebyggelse. Jeg undersøgte således markedet og fandt en psykolog Charlotte Skeel, der havde langt større succes med hurtigt at få stressramte medarbejdere tilbage på arbejde end andre gængse psykologer via sundhedsforsikringer.

Psykolog Mette Rosenquist

Jeg er nærmest paranoid ift. høj faglighed, autencitet og etik. Jeg ville ikke risikere at indlede et samarbejde med en person, der ikke lever op til mine standarder. Det ville være et mareridt at hyre en “kvaksalver” eller blot en person, der bygger sin viden på et 14 dages coachingkursus. Således endte jeg med selv at gå i terapi hos Charlotte Skeel og virksomheden sendte adskillige personer ud til hende.

Forskningsforsøg om effekten af tankefeltterapi vister f.eks.:
“I en Argentinsk undersøgelse af klienter med angst, oplevede 90% en bedring, mens 76% blev frie for symptomer med TFT (tankefeltterapi) og EFT, på gennemsnitligt 3 behandlinger”  (Heilesen & Mygind)
Til sammenligning fik 63% patienter det bedre, der fik kognitiv terapi og medicin og 51% blev symptomfri. De fik 15 sessioner. Læs mere om forskning her

Erfaringen var øjenåbnende. Jeg blev introduceret til i USA godkendte evidensbaseret behandlingsmetoder og kunne mærke effekten på egen krop og psyke. Herefter testede vi effekten i en virksomhedskontekst. Pilotforsøget viste en gennemsnitslig 30% reducering af stress. Vigtigst af alt blev deltagerne med alvorlig stress stressfri. Læs mere om forløbet på Skab robuste medarbejdere

Da vi havde kørt forløbet for 250-300 medarbejdere i 2-3 år med tilsvarende resultater, besluttede jeg, at disse resultater skulle bringes videre ud i Danmark og gjorde derefter stressforebyggelse og -behandling til min levevej.

Da jeg aldrig gør noget halvt har jeg taget et hav af efteruddannelser indenfor feltet og har nu behandlet 100-vis af kunder med stress og angst. Læs evt. mere om min stressbehandling og angstbehandling.
Samtidig er de stressforebyggende redskaber blevet brugt i et hav af forskellige uddannelsesforløb i virksomheder. Læs mere på Stressforebyggelse, Trivsel i Travlhed foredrag og Bæredygtig ledelse.

KUNDER SIGER OM METTE ROSENQUIST

Stressbehandling og personlig udvikling

Jeg har været så heldig at få Mette Rosenquist anbefalet af en veninde. Jeg var blevet sygemeldt med stress og mén efter kræftsygdom og stod med en masse løse ender i mit liv, som jeg skulle have bundet sløjfer på.

Så kom jeg til Mette og det blev vendepunktet i mit liv både privat som arbejdsmæssigt.

Jeg har sjældent mødt så kompetent og indfølende menneske som Mette. Hun forstod mine udfordringer og uden en masse snak brugte Mette sin store værktøjskasse, som har gjort, at jeg på meget kort tid fik bearbejdet gamle ting og sorg, som har fyldt i mit liv uden jeg anede, det var det,  som stod i vejen for et fredfyldt liv.

Jeg er kommet ovenpå og har kun rosende ord at sende til Mette for at have hjulpet mig derhen hvor jeg er i dag.

Kærlig hilsen Camilla

www.salgsdna.dk

Stressbehandling

“Mette har ydet en hurtig og effektiv hjælp, da jeg blev ramt af stress i en meget vanskelig periode.

Hendes metoder gav mig hurtig lindring, samt den nødvendige ro og værktøjer til at bearbejde mine udfordringer med.

Jeg er i dag ikke i tvivl om, at Mettes medvirken har sikret, at jeg fik det så hurtigt godt igen”
Leder

Stressforebyggelse: Trivsel i Travlhed foredrag

Vi har brugt Mette til foredrag for vores ledergruppe omkring trivsel, travlhed og forandringer, hvor vi dels fik løftet det generelle vidensniveau, men også fik en hel række af konkrete redskaber, som vi har kunnet anvende som individer og som ledere.

Vi har ligeledes brugt Mette til individuelle samtaler med medarbejdere i forbindelse med stress. Vi, og medarbejderne, har været meget tilfredse med Mette og har en klar oplevelse af, at det er lykkedes hurtigere end forventet at få medarbejderne tilbage på arbejde – og ikke mindst gladere og i bedre balance.

Mette er yderst kompetent, lydhør og en god kommunikator.

Anbefalinger herfra!

Eva Jonassen
Chief People & Performance Officer

WhiteAway Group

Angstbehandling

Min angst er klart blevet mindre. Mit behov for at kontrollere alt og tænke på alle de ting, der kan gå galt er stærkt reduceret. Af og til glemmer jeg, hvor store fremskridt jeg i virkeligheden har gjort!…

Mit overskud er røget i vejret og mit selvværd er fulgt efter!

Vær åben, nysgerrig og tro på at forandring er muligt – Set free!

Mikael Nielsen, Brønshøj

Den korte beskrivelse af Mette Rosenquist (CV)

Psykolog Mette Rosenquist

Psykolog Mette Rosenquist

– Specialist i personlig udvikling, ledelsesudvikling, stressforebyggelse, stressbehandling & angstbehandling

 • Cand.psych. Århus Universitet
 • 8 år praktiserende – og erhvervspsykolog med speciale i stressforebyggelse og behandling
 • 9 år HR-Chef Banedanmark og Post Danmark
 • 12 år Proces- & ledelseskonsulen Attractor, Post Danmark, Banedanmark & BST

Erfaring indenfor:

Stressforebyggelse og behandling, angstbehandling, ledelsesudvikling, strategiudvikling/implementering, projektledelse, coaching samt afholdelse af skræddersyede seminarer for 5 till 200 ledere og medarbejdere.

Erfaringen udnyttes til at skabe resultater i samarbejdet med privatpersoner, chefer og medarbejdere på alle niveauer i store og små danske og udlandske virksomheder.

Relevant uddannelse:

 • Kandidatuddannelsen i psykologi – Cand. psych ved Aarhus Universitet
 • Healing med hjertet – traumeterapeut uddannelse (TBB) – Myggind & Heilesen
 • Grunduddannelse og terapeutoverbygning i Tankefeltterapi og EFT – Myggind & Heilesen
 • Grunduddannelse og Metasundhed Practitioner (overbygning) – Myggind & Heilesen
 • Oplæring i stressforebyggende/behandlings redskaber ved psykolog Charlotte Skeels
 • Systemisk proceskonsulent, leder og coachuddannelse – Attractor
 • Grafisk facilitering – Attractor
 • Personalechef uddannelse – DI
 • Diverse endags seminarer om bl.a. sygefraværshåndtering, sundhed, ledelse, systemisk teori, appreciative inquiry, innovation og Lean hos bl.a. Gitte Haslebo, Henrik Kongsbak (Resonans), Implement, Mannaz og Cfl.

Har historien om Mette Rosenquist skabt interesse hos dig? Har du spørgsmål eller brug for sparring? Du er meget velkommen til at kontakte mig helt uforpligtende på tlf. 6070 9505 eller mette@setfree.dk. Udfyld kontaktformularen og jeg ringer dig op hurtigst muligt.

  Dit navn (skal udfyldes)

  Din e-mail (skal udfyldes)

  Emne

  Din besked