12 GODE RÅD

– Til hvordan du slipper dine Corona bekymringer!

Giver Corona-krisen også dig ubehag og bekymringer?

Bekymrer du dig meget i denne Corona tid? Har du svært ved at få hverdagen til at hænge sammen eller savner social samværd? Måske er du bange for at blive smittet med Corona eller bange for hvad fremtiden bringer?  Mange oplever at have ubehag i tanker og/eller krop!

Da COVID-19 for alvor ramte Danmark 12. marts 2020 blev landet som forandret. Er der noget som mange ikke er gode til at håndtere, så er det forandring og uvished. Begge dele er i spil netop nu, hvor det føles som om, at tæppet er blevet revet væk under hele vores normale hverdag.

I denne Covid krisetid er mange mennesker bekymrede og utrygge. Nogen er bange for, at de selv eller deres nærmeste bliver syge med Corona. Andre har mistet deres arbejde eller er bekymrede for deres økonomiske fundament. Flere føler sig truet på deres overlevelse og har svært ved at tackle den usynlige fjende, som er i blandt os.

“Our primitive mind knows something bad is happening, but you can’t see it. This breaks our sense of safety” (Harvard Business Review, marts 2020)

Alle udfordres!

Mange er ved at gå ud af deres gode skind, fordi de føler sig isoleret og ikke kan være sammen med venner og familie i den grad de er vant til. Mens vi overholder regeringens regler, blomstrer ensomhedsfølelsen og frustrationerne! Flere føler at hverdagen bliver kedelig og triviel og de mangler energi og ny stimulation.

Selv dem som er helt rolige og trygge i COVID-19 situationen, kan opleve udfordringer. I disse dage har mange det svært ved at få hverdagen til at hænge sammen i krydspresset mellem hjemmeskole og et fuldtidsarbejde. De ansvarfulde og perfektionistiske vil blive særlig udfordret. De kan ikke både leve op til forventningerne fra arbejdet, familen og sig selv.

Corona

Mentale problemer forværres i Corona krisen!

Havde man problemer med angst, stress eller andre personlige udfordringer før Corona-krisen, så forværres situationen ofte! Folk med sygdoms- eller generaliseret angst vil ofte opleve meget større mentalt og fysisk ubehag. Stressramte bliver pressede af den nye familiesituation, hvor det er svært at få den nødvendige ro!

Oven i dette så fylder medierne os med frygt og man kan ikke åbne for fjernsynet eller læse nyheder uden at høre om smitte og forandrede restriktioner.

“It’s absurd to think we shouldn’t feel grief right now. Let yourself feel the grief and keep going” (Harvard Business Review, marts 2020)

Det er ikke så sært, at Corona-krisen påvirker mange af os! 

Hvad gør du ved dine Corona bekymringer og ubehag?

Svaret er ofte “intet”! Vi er ikke trænet i at skulle håndtere ubehag ifm. Corona og andre pandemier. Det hører jo heldigvis til sjældenhederne, at sådanne kriser indtræffer i lille Danmark. Så mange ved ikke, hvordan de skal håndtere den slags ubehag og bliver derfor en smule handlingslammede.

Nogen flygter fra deres ubehag, da de er decideret bange for at mærke følelserne og ubehaget. Andre er opdraget med, at når kriser og problemer rammer, så tager vi os sammen og strammer ballerne endnu mere sammen. Vi går ind i hamsterhjulet, lukker øjnene og håber på, at det går over. Sorry – det gør det bare ikke!

Ubehag som vi forsøger at gemme væk eller flygter fra, og som vi ikke “tillader”, forsvinder ikke ud i det blå. Det vokser og vokser indtil det er så stort, at vi bliver nød til at gøre noget ved det.

Corona

Så min klare anbefaling er at gøre noget ved dit ubehag og gerne inden det vokser dig over hovedet! Har du få bekymringer eller lidt ubehag kan du med fordel bruge mine 12 gode råd nedenfor. Har du mange problemer og/eller alvorligt ubehag, vil jeg anbefale dig at søge professionel hjælp. Find den behandler, som passer til dig. Du er også meget velkommen til at ringe til mig på tlf. 6070 9505.

12 gode råd

– Til hvordan du mindsker dit mentale ubehag og dine bekymringer i denne Corona tid!

Slip ubehaget allerede i dag. Du kan gøre det! Intet kommer dog af sig selv, så ønsker du at stoppe din frygt eller mindske dit ubehag betydeligt, skal der udføres et stykke arbejde.

Herunder finder du 12 forskellige råd til, hvordan du får det bedst muligt under COVID-19 krisen. Følger du et par af nedenstående råd hver dag, så vil du som mange af mine kunder mærke en effekt. Nogle redskaber virker på nogen – mens andre virker på andre. Prøv dig frem og find dine favorit redskaber. Råd 1-6 retter sig mod praktiske råd til dagligdagen, mens råd 7-12 handler om, hvordan du bedst tankemæssigt håndtere dine bekymringer.

Praktiske Corona råd

nr. 1-6

Tankemæssige Corona råd

nr. 7-12

Corona påvirker personlighedstyper forskelligt!

Psykolog og professor i social- og personlighedspsykologi Henrik Høgh-Olesen fortæller, at Coronakrisen påvirker personlighedstyper forskelligt. Han deler det op  i to personlighedstyper:

Personer med meget behov for struktur

Disse personer har stort behov for struktur og planlægning. De foretrækker faste genkendelige vaner og rutiner. De er gode til at holde orden, planlægge, systematisere og organisere. En del af dem er perfektionister. De er typisk ikke så gode til at improvisere og er ikke særlig risikovillige.

Når denne personlighedstype bliver mødt med en Coronakrise, så er det klart at de bliver udfordret. De vil gøre alt for at bringe tingene tilbage til den normale kendte hverdag. Det er imidlertid umuligt, hvorfor deres krop vil være i konstant alarmberedskab og kroppen fyldes med stresshormoner. Det kan føre til symptomer som stress, angst, udmattelsessymptom og håbløshed, hvis tilstanden er langvarig.

For denne personlighedstype vil stort set alle af nedenstående råd være relevante. Jeg vil dog specielt anbefale råd: 1, 3, 4, 5, 6, 7 og 8.

Personer med ringe behov for struktur, men behov for social kontakt

Hos denne personlighedstype er struktur behovet lavt. Til gengæld er risikovilligheden og behovet for stimulation meget høj. De er nysgerrig og forandringsparate af natur. Der skal ske noget hele tiden!

Når disse mennesker møder Coronakrisens usikkerhed og krav om forandring, så stortrives de. De keder sig i en rutinepræget hverdag og er altid klar på at improvisere og gøre nye ting. Til gengæld bliver de maximalt udfordret af alle de begrænsninger regeringens regler skaber for deres udfoldelsesmuligheder og bevægelsesfrihed. De bryder sig bestemt ikke om at være i “isolation”.

For denne personlighedstype er ubehaget ved Corona krisen noget mindre end for den anden personlighedstype. For disse mennesker gælder det om at udfordre dem. Giv dem nye opgaver, som de skal udvikle nye løsninger til. Hvis man kan aktivere dem i opgaver, som samfundet har brug for vil de også føle sig godt tilpas.

Følgende af nedenstående råd vil kunne gavne dem: 1. & 2. råd.

Jeg tror ikke på, at vi som personer, er én personlighedstype. Mange af os vil have lidt af begge typer i os, men vil typisk hælde mere til den ene end den anden. Når det alligevel giver mening for mig, at beskrive Henrik Høgh-Olesen pointer, er det fordi, det vil tydeliggøre, hvad vi skal gøre, når vi bliver udfordre på den ene eller den anden del af vores personlighed. Læs Henrik Høgh-Olesens artikel her.

Så hvad gør du når du bliver udfordret i Coronakrisen?

Har du brug for hjælp til at forløse dine Corona bekymringer og ubehag?

Nogen gange er det svært selv at komme i bund med sine egne problemer og bekymringer. Det kan være en kæmpe hjælp at få en professionel til at guide dig på rejsen.

I disse år går de fleste af os til tandlægen, mekanikeren og mange andre specialister for at få udført vores årlige check. Vi bruger også gerne penge på en kostvejleder eller personlig træner, når kiloene skal tabes. Hvorfor er det så, at vi selv eller vores venner/veninder skal tage sig af det vigtigste vi har – nemlig vores mentale helbred og velbefindende?

Så vil du gerne skyde genvej og slippe lettere af med bekymringer og udfordringer, som f.eks. er relateret til corona-krisen? Så kan jeg hjælpe dig! Mange andre har gjort det før dig og har været rigtig glade for deres beslutning om ikke at skulle klare alting selv!

Jeg ved at mine behandlinger hjælper, så derfor tilbyder jeg tilfredshedgaranti!

Corona

Behandling af Corona ubehag med garanteret effekt

– Ingen effekt  → ingen betaling!

Som psykolog garanterer jeg, at min terapi og behandling virker! Mange kan mærke en forskel allerede efter 1. samtale. Mærker du ikke den ønskede effekt efter første behandling, så er samtalen gratis! Så test mine evner allerede i dag. Du har intet at miste…. andet end dit ubehag og dine bekymringer ?

Hvordan kan må få psykologhjælp midt i en Corona krise?

Når man taler om psykologbehandling, så forbinder man det ofte med at psykolog og klient/kunde sidder i samme lokale indrettet til behandling. Jeg har derfor indrettet mit lokale efter regeringens retningslinjer, så du trygt kan komme hos mig fysisk!

Er du utryg ved at mødes med mig fysisk, så prøv min online behandlingsform. Jeg har igennem flere år med succes behandlet diverse former for ubehag via FaceTime og Skype. Mine kunder i Jylland og på Fyn var oprindelig grunden til, at jeg afprøvede online-behandlinger. Da min første behandling fjernede en kvindes angst gennem 18 år, har jeg fortsat med at tilbyde online behandlinger. Til at starte med var det udelukkende kunder, der var så langt væk fra min praksis, at et fysisk møde var umuligt, der brugte online-behandlinger. Det sidste år er der flere kunder, der vælger online behandlinger, da det muliggør personligudvikling i en tidspresset hverdag.

I denne Coronaprægede hverdag, er nogle af mine kunder begyndt at vælge samtalen via telefonen, FaceTime, Skype eller Messenger. Dem der ikke har prøvet online-samtaler før, er typisk lidt skeptiske til at starte med. Men alle har været positivt overrasket over, hvor stor effekt man kan have via en online samtale. Se hvad mine kunder siger om mig og mine behandlinger nedenfor.

Jeg er klar til at hjælpe dig i mine lokaler i Holte eller online, hvis du har noget ubehag, du ønsket at slippe ♥️

MINE KUNDER SIGER

Tænk engang, at vi lever i en tid, hvor jeg stadig kan få hjælp og behandling af verdens bedste psykolog via FaceTime ? Selv i disse tider med Covid-19 er det muligt, at få hjælp hos Mette og det var en helt igennem fantastisk og nærværende session også selvom det var via FaceTime ❤️ Tak for dig Mette.

Christina

Jeg har været så heldig at få Mette anbefalet af en veninde. Jeg var blevet sygemeldt med stress og mén efter kræftsygdom og stod med en masse løse ender i mit liv, som jeg skulle have bundet sløjfer på.

Så kom jeg til Mette og det blev vendepunktet i mit liv både privat som arbejdsmæssigt.

Jeg har sjældent mødt så kompetent og indfølende menneske som Mette. Hun forstod mine udfordringer og uden en masse snak brugte Mette sin store værktøjskasse, som har gjort, at jeg på meget kort tid fik bearbejdet gamle ting og sorg, som har fyldt i mit liv uden jeg anede, det var det,  som stod i vejen for et fredfyldt liv.

Jeg er kommet ovenpå og har kun rosende ord at sende til Mette for at have hjulpet mig derhen hvor jeg er i dag.

Kærlig hilsen

Camilla

www.salgsdna.dk

Jeg har været i Terapi hos Mette mange gange, og alle gange har været helt fantastisk! Så mange ting som, man får arbejdet med. Det giver virkelig pote i ens liv og dagligdag! 

Den her gang har været over facetime under Corona tiden. Det har været anderledes, men har også virket ligeså fint. Det har faktisk været en fordel at kunne ligge på sin egen sofa og være helt i sin egen bobbel. Synes begge måder fungerer lige godt. Der er fordele i både at være i rummet, men også at være på facetime. Uanset hvad, giver det en dejlig ro, man har brug for i sådan en tid som denne!

-Evely

Psykolog Mette Rosenquist

Slip dine bekymringer ift. Corona krisen – har du brug for råd & vejledning, eller ønsker du at teste mine evner ift. behandling af bekymringer, så kontakt mig på tlf. 6070 9505 eller mette@setfree.dk

Du kan også udfylde kontaktformularen til højre, og jeg ringer dig op hurtigst mulig!

    Dit navn (skal udfyldes)

    Din e-mail (skal udfyldes)

    Emne

    Din besked